Aardappelen in de schil met zelfgemaakte pesto

Aardappelen in de schil met zelfgemaakte pesto

Ingrediënten

  • 4 grote, vastkokende aardappelen
  • 3 teentjes look
  • 3 el pijnboompitten
  • 4 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 bussel raketsla
  • 6 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Baktijd aardappelen 60 minuten • Bereidingstijd: 15 minuten

Verwarm de oven voor op 200°C.

Was de aardappelen, droog ze en rol ze in aluminiumfolie. Bak ze ongeveer een uur in de oven.

Was, droog en versnijd de raketsla. Doe in een blender en mix met de andere ingrediënten tot een halfvloeibare brij. Breng op smaak met peper en zout. 

Haal de aardappelen uit de oven, snijd ze in de lengte open en serveer ze met een eetlepel zelfgemaakte pesto.

Tip

Je kan de raketsla vervangen door zongedroogde tomaten, door basilicum, door peterselie of door gegrilde paprika.


1586 keer bekeken

Waardering

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren

Personen

       
4

Type

Bijgerecht
Patapas

Bereiding

75 minuten

Kooktijd

0 minuten