Aardappelblini met gerookte zalm, salade van knolselder en appel

Aardappelblini met gerookte zalm, salade van knolselder en appel

Ingrediënten

  • 250 g bloemig kokende aardappelen
  • 20 g of 1 el (verse) mayonaise
  • peper en zout
  • 10 g bloem
  • 10 g boter
  • 10 g room
  • 1 eierdooier
  • 40 g groene appel
  • 40 g knolselder
  • 4 sneetjes gerookte zalm

Bereiding

Kook de geschilde aardappelen gaar in licht gezouten water. Giet ze af. Plet de gekookte aardappelen en maak aan met de eierdooier, boter, room en bloem. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de knolselder en appel in flinterdunne reepjes en meng met de mayonaise. Verwarm een beetje boter in een pan en doe er enkele lepels puree in. Zorg dat de lepels puree ver genoeg uit elkaar liggen. Bak ze goudbruin tot pannenkoekjes (of blini’s) en haal ze voorzichtig uit de pan. Schik de blini’s op borden, en werk af met gerookte zalm en de knolselder-/appelsalade.


6254 keer bekeken

Waardering

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (8 stemmen)

Personen

       
4

Type

Patapas

Bereiding

30 minuten

Kooktijd

30 minuten