Aardappel in de schil met verse kruidenboter

Aardappel in de schil met verse kruidenboter

Ingrediënten

  • 4 grote bloemige aardappelen
  • 2 teentjes look
  • 1 bussel bieslook
  • 1 tl venkelzaadpoeder
  • 200 g boter
  • peper en zout

Bereiding

Was de aardappelen grondig. Bak ze gedurende 30 à 40 min in de oven op 200°C. Meng de boter met de fijngehakte look en breng op smaak met peper, zout en venkelzaadpoeder. Rol de lookboter in aluminiumfolie en laat even opstijven in de koelkast. Verwijder de folie en rol de boter in de fijngehakte bieslook. Snijd de warme aardappelen in twee en serveer ze met wat kruidenboter. Lekker bij kabeljauwfilet of een stukje lams- of kalfsvlees.

Tip

Je kan de boter ook in fijngehakte dragon, peterselie of basilicum rollen.


5072 keer bekeken

Waardering

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (3 stemmen)

Personen

   
2

Type

Bijgerecht
Patapas
Vegetarisch

Bereiding

50 minuten

Kooktijd

0 minuten